Dianto Reed Quintet wint Storioni Concours 2021!

mei, 2021
De Finale van het Storioni Concours werd op zaterdag 22 mei in Muziekgebouw Eindhoven door het Dianto Reed Quintet gewonnen.

De Finale van het Storioni Concours werd op zaterdag 22 mei in Muziekgebouw Eindhoven door het Dianto Reed Quintet gewonnen. De winnaars spelen op 30 mei live in het Concertgebouw te Amsterdam in het programma Spiegelzaal op NPO Radio 4. Verder worden in het komende seizoen optredens gepland in o.a. Muziekgebouw Eindhoven, Concertzaal Willem Twee in ’s-Hertogenbosch en TivoliVredenburg in Utrecht. 

Voorronde en Finale

Aan het Storioni Concours namen 19 ensembles deel. Voor de voorronde, die online werd gehouden, stuurden de deelnemers video-opnamen in. Wouter Vossen, Marc Vossen en Bart van de Roer, de leden van het Storioni Trio, selecteerden vijf ensembles voor de finale. Daarvan waren er uiteindelijk vier in staat op 22 mei voor deelname naar Eindhoven te komen. Zij speelden live voor de jury in de Grote Zaal van het Muziekgebouw, waar i.v.m. corona helaas geen publiek aanwezig mocht zijn.  

Finalisten

Veel dank aan de finalisten: Dianto Reed Quintet, Kobari Trio, Sonoro Quartet en Trio Jakob. 

Jury

De juryleden in de Finale waren Masa Spaan (programmeur De Doelen Rotterdam, voorzitter van de jury), Kenne Peters (programmeur Musis Sacrum, Arnhem en De Vereeniging, Nijmegen), Lestari Scholtes (programmeur Grachtenfestival Amsterdam) en Marjolijn Sengers (journalist, programmeur Podium Klassiek Eindhoven).

Meer info & biografie