The Mad King

wo 22 mei

AANVANG: 20:00

De avond betovert met een jeugdwerk van Richard Strauss, gevolgd door Korngold’s opus 11 en sluit af met Maxwell Davies’ ‘Eight Songs for a Mad King’. Een heuse mini-opera waarin de zanger de woede-uitbarstingen van King George III tot leven brengt. De tirades van de waanzinnige vorst worden spectaculair en virtuoos over de zaal uitgestort. Het onverwachte slotakkoord is een moment dat zich onttrekt aan conventies. Het publiek zal nog lang napraten over de verrassende wending die dit concert neemt.

Een onvergetelijke avond:

Trekt u graag op met gelijkgestemde klassieke muziekliefhebbers? Ontdek dan een onvergetelijke avond vol meeslepende klanken en culinaire verwennerijen op Kasteel Heeze. Wij bieden u verschillende mogelijkheden om deze bijzondere ervaring te omarmen.

Voorafgaand aan het concert genieten we van een heerlijk diner aan de lange tafels van Kasteel Heeze (aanvang 18.00u). Hier hebt u de gelegenheid om medeliefhebbers en de musici persoonlijk te ontmoeten, onder het genot van weldadige culinaire hoogstandjes. Dit diner is optioneel bij te boeken als u tickets bestelt voor het concert.

Of u nu kiest voor het middagprogramma met aansluitend diner, het avondconcert met voorafgaand diner, of alleen voor een van de twee concerten gaat zonder diner, wij beloven een dag vol muzikale diepgang en culinaire verrassingen. Reserveer uw plek voor deze unieke belevenis op Kasteel Heeze en dompel uzelf onder in de pracht van klassieke muziek en culinaire verfijning.Programma

Strauss sonate opus 18 Es groot '27
Korngold opus 11, 'Much Ado About Nothing' '13
Peter Maxwell Davis ‘Eight Songs for a Mad King’