Piet Hein Eek: Dinerconcert

zo 25 mei

AANVANG: 18:00

Een avond vol zintuiglijke prikkeling in het Grand Café van Piet Hein Eek. Laat je meeslepen door een avondvullend programma waar gastronomie en muziek hand in hand gaan, een ervaring die je nog lang zult herinneren.

Schuif aan aan de lange tafel in het Grand Café van Piet Hein Eek voor een diner om nooit te vergeten. In vier maak je kennis met de mooiste producten uit Eindhoven en omstreken. Deze hyper-lokale lekkernijen worden zorgvuldig samengesteld door chef Erling, die werkt met ingrediënten die binnen een straal van 45 kilometer rondom het restaurant geproduceerd worden.

Tijdens het diner zal de muziek je meenemen op een reis van klanken die de zintuigen prikkelen. Het programma opent met Romanian Rhapsody van Lasse Pihlajamaa, uitgevoerd door Janne Valkeajoki (accordeon). Daarna volgt een werk van Jean-Philippe Rameau, wederom uitgevoerd door Janne, die de verfijning van de Franse barok tot leven brengt.

Hoogtepunt van de avond is de nieuwe productie van het Storioni Festival, met La revue de cuisine van Bohuslav Martinů, uitgevoerd door het Storioni Trio, Alain de Rudder (trompet), Giovanni Epasto en Andreas Langenbuch (klarinet). Thom Hoffman zal als verteller door het humoristische en culinaire werk leiden, waarin de smaken van de muziek zich vermengen met de wereld van de keuken.

Tussen de gangen door en tijdens het diner kun je rekenen op spontane muzikale intermezzo’s die een extra dimensie toevoegen aan je culinaire en culturele avontuur.

Hotelarrangement: het is mogelijk om een arrangement te reserveren (zolang de beschikbaarheid strekt, let op: zeer beperkt plek!) en deze bijzondere culinaire en muzikale avond te combineren met een overnachting in Hotel Piet Hein Eek.

Programma

Lasse Pihlajamaa – Romanian Rhapsody

Jean-Philippe Rameau – Gavotte et Six Doubles

Bohuslav Martinů – La Revue de Cuisine