Openingsconcert Storioni goes Urban Art

ma 20 mei

AANVANG: 19:00

LET OP: Dit concert is verplaatst van zaterdag 18 mei 21.30u naar maandag 20 mei 19.00u!

Duik in een onvergetelijke muzikale belevenis op 20 mei te midden van de dynamische vibes van het Skatepark. De Storioni Soloists, een waanzinnig getalenteerde groep masterstudenten van Nederlandse conservatoria, staan klaar om Max Richter’s ‘4 Seasons recomposed’ nieuw leven in te blazen. Stel je voor: de tijdloze klanken van Vivaldi’s meesterwerk, maar dan in een fris jasje gestoken met invloeden uit pop- en filmmuziek. In dit experiment brengen we muziek en beeldende kunst samen; Martinus Papilaja zal ter plekke reactief schilderen op de muziek. Het wordt een muzikale reis die je niet wilt missen!

En alsof dat nog niet genoeg is, gaan we daarna verder de urban wereld in. Saxofonist Ties Mellema en en De 13 nemen je mee op een reis door de connectie tussen klassiek en hiphop met hun performance van PEAX. Verwacht een grensverleggende mix van stijlen die je hart sneller zal laten kloppen.

En let goed op, want tijdens dit alles kan je een spontane interventie verwachten van de breaker/danser Roy van de wereldbekende breakdance crew The Ruggeds.

Dus, urban muziekliefhebber en cross-over enthousiasteling, zet dit concert op 20 mei in je agenda en mis dit spektakel niet. Het wordt een avond vol muziek die je meevoert naar nieuwe hoogten, en dat alles op de meest onverwachte, maar perfecte locatie: het Skatepark. Be ready to be amazed!

Wouter Vossen: “Al enige jaren stellen we in nauw overleg met docenten en conservatoria, een groot strijkersensemble van masterstudenten samen: de Storioni Soloists. De werving vindt plaats in de tweede helft van het cursusjaar en het repertoire is altijd bepaald uitdagend. Tijden het Storioni Festival 2023 stond de eerste Weense School centraal, in 2024 doen we iets heel anders en spelen we Max Richter’s ‘Vivaldi Recomposed’ en werken we samen met Urban Artists van Area 51. Ik leid het orkest als concertmeester en er wordt dus gespeeld zonder dirigent. Dat is een bijzondere en leerzame ervaring voor deze studenten, die ervoor zorgt dat zij heel veel leren over samenspel, non-verbale communicatie, energie én last but not least, podiumpresentatie. Het resultaat: een enorme adrenalinestoot, heel veel blije gezichten en rode wangen, want spannend is het zeker.”

Programma

Max Richter’s ‘Vivaldi 4 Jaargetijden recomposed’
Ties Mellema ‘PEAX’