Bekijk hier onze vacatures

Over het festival

Geschiedenis

Het van oorsprong Brabantse Storioni Trio en Muziekgebouw Eindhoven namen al in 2007 samen het initiatief tot een kamermuziekfestival van internationale allure. Er volgden veel succesvolle edities met concerten door Noord-Brabant, met als één van de hoogtepunten de jubileumeditie in 2017. Volle zalen en een publiek dat reikhalzend uitkijkt naar de volgende editie met musici van internationale topklasse. Het festival wist zich op de kaart te zetten door bijzondere programma’s en samenwerkingen met toonaangevende musici als Krzysztof Penderecki, Pekka Kuusisto, Jean-Yves Thibaudet, Gidon Kremer, Kathryn Stott, Mischa Maisky, Vadim Repin en Sol Gabetta. Die voor prachtige muziek en vermaak zorgen.

Nieuwe ambities

Ambitie van het Storioni Festival is om met bijzondere concerten, gedurfde programmering en topmusici onze liefde voor de kamermuziek te delen met zoveel mogelijk mensen. Inmiddels heeft het festival zich ontwikkeld tot een toonaangevend internationaal kamermuziekfestival. Met een programmering van wereldniveau, een informele festivalsfeer en innovatieve producties heeft het een sterke positie opgebouwd bij publiek, pers en de (inter-)nationale muziekwereld.
Het Storioni Festival is een stadsfestival in en met de stad Eindhoven wat aansluit bij het DNA van Eindhoven, van technologie, design en wetenschap, met muziekcultuur als drijvende kracht.

Nieuwe formule 2023. Om optimaal invulling te kunnen geven aan nieuwe ambities voor kwaliteit, talentontwikkeling en maatschappelijke impact breidt het festival haar uit naar twee weken:
In de eerste week, de ‘Outreach week’, ligt de focus op maatschappelijke projecten, talentontwikkeling en educatie. Met de maatschappelijke projecten richten we ons op ouderen en jongeren met een fysieke en/of mentale uitdaging. Deze week mondt uit in het grote Music in the Streets op zaterdag, met vele openbare concerten door professionals en amateurs in de binnenstad van Eindhoven.
De tweede week vinden de grote publieksconcerten plaats in de verschillende hotspots in en om Eindhoven. Naast unieke ontmoetingen tussen internationale topsolisten en -ensembles is er extra aandacht voor jong toptalent middels het Storioni Concours, de presentatie van een Spotlight Artist, Storioni Next Generation Ensemble en gelegenheidsensemble Storioni Soloists. Zo biedt het festival jonge professionals een opstap tot een internationale carrière.
Dit is onze ambitie!