nieuws

Terugblik Storioni Festival 2023

Trots kijken we terug op een fantastisch festival! Twee weken lang met een Outreach-programma, Music in the Streets, Storioni Concours en tal van concerten ...

Storioni Concours winnaar 2023

Øsimun Saxofoonkwartet was afgelopen zondag 21 mei 2023 de winnaar van het Storioni Concours! 

Music in the Streets 2023

De eerste week werd feestelijk afgesloten door de mooie festivaldag in de binnenstad van Eindhoven: Music in the Streets! Op de meest bijzondere plekken in de stad, verstopt of minder verstopt, genoot het publiek van de fijnste concerten. Ook daar zijn natuurlijk foto's van, en een mooie aftermovie:

Nieuw dit jaar: de Outreach week

Het Storioni Festival deelt met gedurfde programmering en topmusici de liefde voor de kamermuziek met zoveel mogelijk mensen. De ‘Outreach week’ is aan het festival toegevoegd, daar ligt de focus op maatschappelijke projecten, talentontwikkeling en educatie.

Een sprankelend festival

De harten van liefhebbers van klassieke muziek in de regio Eindhoven gaan vol verwachting harder kloppen nu de maand mei nadert.

Amateurmusici gezocht voor stadsevenement Music in the Streets

Het gratis toegankelijke stadsevenement Music in the Streets keert terug naar de binnenstad van Eindhoven! Samen met vele amateurmusici vieren we de passie voor (klassieke) muziek!

Bekijk de foto's van Storioni Festival 2022!

Het nagenieten kan beginnen! We willen iedereen bedanken voor het bezoeken van deze fantastische 15e editie van Storioni Festival!

Prachtige recensies van NRC, Eindhovens Dagblad

Benieuwd naar wat NRC en Eindhovens Dagblad vonden van de concerten van Storioni Festival 2022?

Storioni Concours gewonnen door Skazka Kwartet

Afgelopen zaterdag vond de finale van het Storioni Concours plaats. De onbetwiste winnaar was het Skazka Kwartet.

Altviolist Vladimir Mendelssohn overleden

Tot ons grote verdriet is Vladimir Mendelssohn, goede vriend van het festival en buitengewoon musicus, op 72-jarige leeftijd overleden.

Lees de recensies van Storioni Festival 2021

Met een aantal prachtige recensies sluiten we het Storioni Festival af. Lees hier wat De Volkskrant, het NRC en het Eindhovens Dagblad schreven over verschillende concerten.

Bekijk de foto's van Storioni Festival 2021!

Wat was het een fantastisch festival! We zijn nog steeds aan het nagenieten van de adembenemende concerten van Storioni Festival 2021!

Residency for the People winnaar ontwerpt kleding voor ADAM Quartet

Tijdens haar werkperiode in mei bij Residency for the People, leerde Luca (13) zeefdrukken.

Ontmoet het Storioni Trio in het online Storioni Café

In het online Storioni Café kan na afloop van het concert worden bijgepraat met het Storioni Trio. Je krijgt de unieke gelegenheid de musici virtueel te ontmoeten.

Dianto Reed Quintet wint Storioni Concours 2021!

De Finale van het Storioni Concours werd op zaterdag 22 mei in Muziekgebouw Eindhoven door het Dianto Reed Quintet gewonnen.

Storioni Thuispakketten zijn nu te bestellen!

Met overheerlijke Storioni Thuispakketten bestelt u een bier-, wijn- of gin&tonic pakket voor bij uw livestreamconcert!

Finalisten Storioni Concours 2021 bekend

Het Storioni Trio heeft uit de door kamermuziekensembles ingezonden video’s vijf kandidaten voor de Finale van het Storioni Festival Concours 2021 geselecteerd. Lees hier meer over de finalisten.

Interview met Bart van de Roer

Frederike Berntsen ging voor Luister Magazine in gesprek met Bart van de Roer over het Storioni Festival. Ze spreken over de alternatieve setting van het festival dit jaar, de livestreamconcerten en over de wereldpremière Imaginary Ballet van Brett Dean.

Storioni Festival gaat online door!

Helaas heeft het kabinet besloten de versoepelingen uit te stellen, wat betekent dat het festival enkel online kan doorgaan. Het gehele programma gaan we livestreamen, zodat u toch kunt genieten van de concerten én van een gegarandeerd plekje op de virtuele eerste rij!

De Wachtkamer

We hebben een leuk extraatje toegevoegd aan ons festival: een corona-proof event waarmee we het Storioni Festival gaan aftrappen! Op zaterdag 22 mei staat De Wachtkamer van De Ambulancedienst op het programma: dit fast food drive-in concert zet u op verrassende wijze in de wacht en geneest u in één klap van uw muzikale honger.

Residency for the People

Wil je iets leren of een bepaalde skill ontwikkelen, en kan datgene het Storioni Festival iets leuker, mooier en beter maken? Meld je dan aan!

Storioni Festival 2021

Van 27 tot en met 30 mei toveren we Eindhoven om tot hét epicentrum van de klassieke muziek. Binnenkort vertellen we je graag meer over onze grootse plannen voor Storioni Festival 2021.

Aanmeldingen Storioni Concours 2021 nu open

Speciaal voor ambitieuze kamermuziek-ensembles wordt ook dit jaar het Storioni Concours georganiseerd.

Een terugblik op één van onze favoriete concerten!

Bekijk hier het concert in samenwerking met The Smartphone Orchestra in 2017.

Luistertip 3

De derde en tevens laatste luistertip van Storioni Thuis 2020: Justus Grimm

Luistertip 2

Geniet van de tweede Luistertip van Storioni Thuis: Brett Dean

Q&A met het Storioni Trio

Alle brandende vragen die u altijd al had voor het Storioni Trio; stuur ze nu in en laat de musici uw prangende vragen beantwoorden!

Luistertip 1

De eerste van de reeks luistertips van Storioni Thuis: de geweldige klarinettiste Sharon Kam.

Music in the Streets 2019

Samen met u genieten we graag nog even na van Storioni Festival 2019 met één van de highlights: Music in the Streets.

Meet the Storioni Trio!

Een mooie video waarin de liefde voor Beethoven naar voren komt. Het Storioni Trio deze keer op historische instrumenten, samen met het Orkest van de Achttiende Eeuw in het Tripelconcert van Beethoven.

Storioni Trio & Woody the Human Jukebox - Loch Lomond (live)

Nog even nagenieten van de muzikale tour die we organiseerden tijdens Storioni Festival 2019 | Music in the Streets. We waren samen met Woody Veneman te gast op één van de vele plekken in transitie die Eindhoven rijk is: Wall Street.