Alle Musici

Ying Lai Green

Contrabas

Ying Lai Green, geboren in Cambridge (VK), is een bekroonde contrabassiste met een indrukwekkende muzikale reis. Haar passie voor de contrabas bracht haar naar Chetham’s School of Music in Manchester en de Royal Academy of Music in Londen, waar ze talloze prijzen ontving en met de hoogste onderscheiding afstudeerde. Vervolgens zette ze haar studie voort in Duitsland, ondersteund door een beurs van de ‘Countess of Munster Musical Trust’, voordat ze haar eerste aanstelling verwierf bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Ying Lai heeft sindsdien haar muzikale stempel gedrukt door samen te werken met symfonie- en kamerorkesten over de hele wereld. Haar toewijding aan de contrabas reikt verder dan het orkest; ze deelt haar virtuositeit ook in recitals door heel Europa en schittert als veelgevraagd kamermusicus. In erkenning van haar bijdragen ontving ze in 2009 een ‘associateship’ van de Royal Academy of Music.

Op dit moment vervult ze de rol van aanvoerder contrabas bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de positie van solobassiste bij Amsterdam Sinfonietta. Ying Lai Green belichaamt niet alleen meesterschap in haar vak, maar ook een voortdurende toewijding aan muzikale excellentie binnen zowel symfonische als kamermuzieksettings.

Ying Lai Green belichaamt niet alleen meesterschap in haar vak, maar ook een voortdurende toewijding aan muzikale excellentie binnen zowel symfonische als kamermuzieksettings.

Luisteren

Volg deze artiest