Alle Musici

Svetlin Roussev

Viool

Bulgaar Svetlin Roussev begon zijn muzikale opleiding op zeer jonge leeftijd onder leiding van zijn moeder, voordat hij zich in 1991 aansloot bij het Conservatoire National Supérieur de Paris. Daar studeerde hij bij vooraanstaande docenten zoals Gérard Poulet, Devy Erlih en Jean-Jacques Kantorow. In 1994 behaalde hij zijn diploma met de hoogste onderscheiding in viool en kreeg hij tevens de eerste prijs voor kamermuziek. Als winnaar van diverse internationale competities heeft hij prestigieuze onderscheidingen ontvangen, waaronder de Grand Prize, de Audience Prize en de Special Prize voor de beste interpretatie van Bach’s Concerto op het Sendai International Music Competition (Japan).

Als veelgevraagd solist heeft Svetlin Roussev opgetreden in gerenommeerde concertzalen wereldwijd, zoals Salle Pleyel, Alte Oper in Frankfurt, Suntory Hall in Tokyo en het Bolshoi in Moskou. Hij deelde het podium met vooraanstaande dirigenten, waaronder Myung-Whun Chung, Léon Fleisher, Yehudi Menuhin en Emil Tabakov.

Met een diepe passie voor het orkestleven bekleedde Svetlin Roussev lange tijd de positie van concertmeester bij het Orchestre Philharmonique de Radio France en het Seoul Philharmonic Orchestra, voordat hij benoemd werd tot concertmeester van de OSR.

Als voortreffelijk docent deelt Svetlin Roussev zijn kennis als professor aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris. Hij bespeelt een Stradivarius “Camposelice” uit 1710, in bruikleen van de Nippon Music Foundation. Zijn bijdragen aan zowel de uitvoerende als educatieve aspecten van de muziek maken Svetlin Roussev een eminent figuur in de wereld van de klassieke viool.

Zijn bijdragen aan zowel de uitvoerende als educatieve aspecten van de muziek maken Svetlin Roussev een eminent figuur in de wereld van de klassieke viool.

Luisteren