Alle Musici

Storioni Trio

Piano, viool, cello

Bart van de Roer – Piano|
Wouter Vossen – Viool
Marc Vossen – Cello

Het Storioni Trio wordt wereldwijd beschouwd als een van de meest vooraanstaande pianotrio’s. Opgericht in 1995, ontleent het zijn naam aan de viool van Wouter Vossen, vervaardigd door Laurentius Storioni in 1794. Het van oorsprong Brabantse trio nam samen met het Muziekgebouw Eindhoven in 2007 het initiatief tot het Storioni Festival, een kamermuziekfestival van internationale allure. Bijzondere samenwerkingen met toonaangevende musici als Krzysztof Pendericki, Pekka Kuusisto, en vele anderen. 

In de beginjaren werkten de drie musici intensief samen met het Vermeer Quartet, violist Isaac Stern, cellist Mstislav Rostropovich en Menahem Pressler, de pianist van het gerenommeerde Beaux Arts Trio. De toekenning van de Kersjes Prijs in 2000 betekende een vliegende start voor hen.

Deze getalenteerde musici hebben een rijke geschiedenis van samenwerking en hebben waardevolle ervaringen opgedaan met enkele van de grootste namen in de muziekwereld. Hun muzikale reis begon in 1995 en heeft sindsdien een opmerkelijk traject gevolgd, gekenmerkt door toewijding en succes.

Met een viool die teruggaat tot 1794, dragen ze niet alleen de erfenis van de muzikale grootheden met wie ze hebben samengewerkt, maar ook die van de ambachtelijke meester Storioni zelf. Het winnen van de Kersjes Prijs in 2000 was een belangrijk keerpunt dat hun kunstenaarschap en toewijding erkende.

Het Storioni Trio belichaamt de sublieme harmonie van ervaring, vakmanschap en muzikale passie. Hun reis begon als een veelbelovend avontuur, en sindsdien hebben ze zich gevestigd als een buitengewoon ensemble dat de essentie van tijdloze muziek omarmt.

Het Storioni Trio belichaamt de sublieme harmonie van ervaring, vakmanschap en muzikale passie.

Luisteren