Alle Musici

Salomé Bonnema

Viool

Maak kennis met Salomé Bonnema, een talentvolle violiste die al op jonge leeftijd haar passie voor muziek ontdekte. Op slechts vijfjarige leeftijd begon ze met vioollessen en vanaf haar zevende werd ze begeleid door de ervaren Koosje van Haeringen. Haar uitzonderlijke talent bracht haar op negenjarige leeftijd naar de afdeling Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze momenteel haar bacheloropleiding volgt onder begeleiding van Vera Beths.

Salomé heeft al vele prijzen gewonnen op gerenommeerde concoursen, waaronder het Nederlands Vioolconcours en het Prinses Christina Concours. Dit jaar werd ze bekroond met de prestigieuze Oskar Back Prijs. Ze verfijnde haar vaardigheden tijdens masterclasses van gerenommeerde musici zoals Philippe Graffin, Frank Peter Zimermann en Rosanne Philippens.

Naast haar werk als solist, koestert Salomé een passie voor kamermuziek. Als primarius van het Viride Kwartet, winnaar van het strijkkwartetstipendium van Het Kersjes Fonds, treedt ze op in de meest gerenommeerde concertzalen van Nederland. Het kwartet was van 2019 tot 2023 Quartet in Residence bij de Zeister Muziekdagen en neemt sinds oktober 2023 deel aan de residency van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam.

Salomé is gezegend met een Charles Adolphe Grand viool, in bruikleen van Beare’s International Violin Society, en ze is dankbaar voor haar Charles Peccatte vioolstok van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Salomé Bonnema heeft al vele prijzen gewonnen op gerenommeerde concoursen, waaronder de Oskar Back Prijs van het Nederlands Vioolconcours 2024

Luisteren

Volg deze artiest