Alle Musici

Philzuid o.l.v. Emanual Tjeknavorian

Philzuid overstijgt de traditionele grenzen van een symfonisch orkest. Met meer dan 100 musici van over de hele wereld brengt het orkest veelzijdige programma’s tot leven, variërend van grootschalige producties tot intieme uitvoeringen. Hun muziek weerklinkt niet alleen in theaters en concertzalen, maar ook op scholen, voor bedrijven en op verrassende buitenlocaties.

Emmanuel Tjeknavorian, een veelzijdige artistieke persoonlijkheid, heeft sinds het seizoen 2022/23 zijn focus verlegd naar dirigeren. Als begaafd violist bespeelt hij een viool van Antonio Stradivari (Cremona 1698), in bruikleen van een mecenas van de Beare’s International Violin Society. Met prijswinnende albums, waaronder vioolconcerten van Brahms en Sibelius, en zijn debuut als dirigent met het Tonkünstler Orkest in Rimsky-Korsakovs ‘Scheherazade’, heeft Emmanuel Tjeknavorian zijn stempel gedrukt op de klassieke muziekwereld.

Naast zijn muzikale prestaties is Tjeknavorian ook een gepassioneerde muziekcommunicator. Sinds 2017 presenteert hij zijn eigen maandelijkse radioprogramma ‘Der Klassik-Tjek’ op Radio Klassik Stephansdom. Hierin deelt hij zijn passie voor klassieke muziek en gaat hij in gesprek met invloedrijke persoonlijkheden uit diverse vakgebieden.

Geboren in 1995 in Wenen in een muzikale familie, begon Emmanuel zijn muzikale reis op vijfjarige leeftijd. Onder leiding van zijn vader, de componist en dirigent Loris Tjeknavorian, maakte hij niet alleen kennis met de viool, maar ook met dirigeren, waarmee hij zijn veelzijdige en indrukwekkende carrière in de wereld van de klassieke muziek ontsloot.Met meer dan 100 musici van over de hele wereld brengt het orkest veelzijdige programma's tot leven, variërend van grootschalige producties tot intieme uitvoeringen.

Luisteren