Alle Musici

Philzuid o.l.v. Duncan Ward

Philzuid is veel meer dan een symfonisch orkest; het is een dynamische verzameling van meer dan 100 musici van over de hele wereld. Dit veelzijdige gezelschap brengt een rijk scala aan programma’s tot leven, variërend van grootschalige producties tot intieme uitvoeringen. De muziek klinkt niet alleen in traditionele theaters en concertzalen, maar ook op scholen, voor bedrijven en op verrassende locaties in de buitenlucht.

Aan het roer van dit muzikale ensemble staat de Britse dirigent Duncan Ward, geboren in 1989 in Kent, Engeland, in een niet-muzikale familie. Zijn vroege interesse in muziek leidde tot een brede oriëntatie, waarbij hij zelf piano en hoorn speelde, luisterde, componeerde en dirigeerde. Duncan Ward heeft zich ontwikkeld tot een van de meest veelzijdige dirigenten van zijn generatie, met een indrukwekkend curriculum vitae.

Met regelmaat staat Ward voor gerenommeerde orkesten zoals Orchestre de Paris, Staatskapelle Dresden, London Symphony Orchestra, Vienna Radio Symphony en Deutsche Kammerphilharmonie Bremen. In januari 2020 werd hij benoemd tot Artistiek Leider van het Mediterranean Youth Orchestra door het Festival d’Aix-en-Provence, een functie die hij met verve vervult tot 2023. Duncan Ward belichaamt de artistieke visie en leiderschap van Philzuid, waardoor het orkest zich onderscheidt als een dynamische kracht in de wereld van de klassieke muziek.

uncan Ward belichaamt de artistieke visie en leiderschap van Philzuid, waardoor het orkest zich onderscheidt als een dynamische kracht in de wereld van de klassieke muziek.

Luisteren