Alle Musici

Olivier Thiery

Contrabas

De Fransman Olivier Thiery zette zijn eerste stappen in de wereld van de contrabas op vijftienjarige leeftijd, onderwezen door niemand minder dan zijn eigen vader, Georges Thiery. Na zijn afstuderen aan de Folkwang University of Arts in Essen, Duitsland, in 2008, verhuisde Olivier naar Amsterdam, waar hij werd verwelkomd als vast lid van het gerenommeerde Koninklijk Concertgebouworkest.

In 2009 viel hem de eer te beurt om tijdens de 58e internationale ARD-wedstrijd in München een derde prijs te behalen. Olivier onderscheidt zich niet alleen als lid van Camerata RCO, maar schittert eveneens als solist tijdens recitals en kamermuziekoptredens op vooraanstaande festivals in heel Europa. Op podia variërend van het West Cork Chamber Music Festival tot het Schiermonnikoog International Chamber Music Festival, Musique à l’Emperi in Salon de Provence, Kempten Classix en Wassenaar International Chamber Music Festival deelt hij zijn muzikaliteit met getalenteerde collega’s als Alexei Ogrintchouk, Emmanuel Pahud, Eric Le Sage, Daishin Kashimoto, Anthony Marwood, Lise Berthaud, Lilli Maijala, Olivier Triendl en anderen.

Sinds 2014 deelt Olivier zijn passie en kennis als docent aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij met enthousiasme zijn ervaringen overbrengt op nieuwe generaties muzikanten. Zijn muzikale horizon verbreedt hij met regelmaat door deel te nemen aan educatieve projecten, waaronder kinderopera’s en symfonische concerten voor gezinnen, waar hij zowel in het Duits als in het Engels het publiek meeneemt in de wondere wereld van de muziek.

Als blijk van erkenning speelt Olivier op een contrabas van C. Candi, genereus uitgeleend door de Nederlandse Stichting voor Muziekinstrumenten. Zijn muzikale reis wordt ook gevoed door de aanwezigheid van zijn twee dochters, twee katten en een hamster, die samen met hem het levendige ritme van het dagelijkse leven bepalen.Olivier onderscheidt zich niet alleen als lid van Camerata RCO, maar schittert eveneens als solist tijdens recitals en kamermuziekoptredens op vooraanstaande festivals in heel Europa.

Luisteren

Volg deze artiest