Alle Musici

Natalia Gabunia

Array

In het schilderachtige Tbilisi, Georgië, een land omringd door de majestueuze pieken van het Kaukasusgebergte en de uitgestrektheid van de Zwarte Zee, kwam deze getalenteerde musicus ter wereld. Haar vader, Nodar Gabunia, een gerespecteerd student van Khachaturian en Goldenweiser, ontpopte zich als een schitterende pianist, componist en pedagoog.

Onder de bezielende begeleiding van de uitzonderlijk inspirerende en toegewijde docent Konstantin Vardeli, zette zij reeds op jonge leeftijd haar eerste stappen als violiste. Op twaalfjarige leeftijd deelde ze al het podium met vooraanstaande orkesten in Georgië, waar ze werken van Mendelssohn, Lalo, Mozart en Brahms virtuoos vertolkte. Na de ineenstorting van de Sovjet-Unie greep zij de kans en begaf zich naar Europa, eerst naar Duitsland en later naar Amsterdam, de stad van haar dromen, die zij haar thuis noemt, samen met haar familie.

Bevoorrecht om het podium te delen met gerenommeerde musici als Nelson Goerner, Vadim Repin, Maurice Bourgue, Nino Gvetadze en haar echtgenoot, Wouter Vossen, schitterde zij als soliste met orkesten in Oostenrijk, Nederland, Duitsland, Georgië en Polen. Haar repertoire is vereeuwigd in talrijke cd-opnames, en ze heeft regelmatig haar opwachting gemaakt op televisie- en radioprogramma’s. Als lid van het Netherlands Radio Philharmonic Orchestra en als freelancer bij het Koninklijk Concertgebouworkest heeft zij de diepten van het symfonische repertoire verkend. Dankbaarheid jegens de Elise Mathilde Foundation is op zijn plaats voor het toevertrouwen van hun prachtige Zosimo Bergonzi-viool (1760).

In de loop der jaren heeft zij een unieke vioollesmethode ontwikkeld, geïnspireerd door zowel de Russische school als Europese tradities. Het nauwe contact met de legendarische pedagoog Zakhar Bron en vele Europese collega’s heeft haar hierbij geholpen. Momenteel leidt zij een klas vol getalenteerde en veelbelovende jonge violisten, waarbij zij dagelijks leert en inspireert.Op twaalfjarige leeftijd deelde ze al het podium met vooraanstaande orkesten in Georgië, waar ze werken van Mendelssohn, Lalo, Mozart en Brahms virtuoos vertolkte.

Luisteren