Alle Musici

Konstantyn Napolov

Percussie

Konstantyn Napolov (1987) behoort tot de meest opvallende percussionisten van vandaag. Als gedreven pionier en pleitbezorger van nieuwe muziek werkt hij nauw samen met vooraanstaande componisten. Internationaal is er veel vraag naar zijn solorecitals en percussieconcerten met orkest, zijn rol als artist in residence bij kamermuziekprojecten en als jurylid bij belangrijke competities. Tijdens optredens in heel Europa en daarbuiten speelt hij repertoire en instrumenten uit alle delen van de wereld en de gehele muziekgeschiedenis. Hij verbaast zowel het publiek als de pers met de verbeeldingskracht van zijn spel en zijn virtuositeit.

Met een ongekende passie voor percussie heeft Konstantyn Napolov zich gevestigd als een van de meest opmerkelijke artiesten in zijn vakgebied. Zijn nauwe betrokkenheid bij hedendaagse muziek en samenwerkingen met vooraanstaande componisten getuigen van zijn toewijding aan het verkennen en promoten van nieuwe artistieke horizonten. Als veelgevraagd artiest op internationaal niveau weet hij zowel solo als in samenwerking met orkesten en kamermuziekensembles indruk te maken met zijn veelzijdigheid en expressieve kracht. Konstantyn Napolovs bijdrage aan de wereld van percussiemuziek wordt gekenmerkt door zijn vermogen om het publiek te betoveren en te inspireren met zijn uitzonderlijke talent en toewijding aan artistieke vernieuwing.

Met een ongekende passie voor percussie heeft Konstantyn Napolov zich gevestigd als een van de meest opmerkelijke artiesten in zijn vakgebied.

Luisteren