Alle Musici

Gwen Cresens

Gwen Cresens, een Belgische accordeonist, bandoneonist, arrangeur en componist, ontdekte het accordeongeluid op straat in Antwerpen, vlakbij de kathedraal. Op slechts 6-jarige leeftijd begon Gwen met muzieklessen aan de muziekacademie van Antwerpen. Zijn muzikale pad vervolgde hij aan de Kunstschool en hij studeerde uiteindelijk af aan het conservatorium van Antwerpen.

Gwen betreedt zowel nationale als internationale podia, van grote theaters en festivals tot intieme clubs. Zijn veelzijdigheid komt tot uiting in solo-optredens, eigen projecten, ensembles of als begeleidend muzikant. Zijn accordeon en bandoneon weerklinken zowel als frontman als onderdeel van verschillende formaties.

Met een rijke achtergrond en opleiding in de muziekwereld, heeft Gwen Cresens zijn eigen unieke stempel gedrukt op de muziekscene. Zijn reis omvat niet alleen solistische prestaties, maar ook samenwerkingen als bandlid of begeleider. Deze Belgische artiest blijft een intrigerende en inspirerende kracht binnen zowel nationale als internationale muzikale contexten.

Gwen Cresens, een Belgische accordeonist, bandoneonist, arrangeur en componist, ontdekte het accordeongeluid op straat in Antwerpen, vlakbij de kathedraal.

Luisteren