Alle Musici

Camille Thomas

Cello

Optimisme, vitaliteit en vreugdevolle uitbundigheid kenmerken de rijke en meeslepende persoonlijkheid van de jonge Frans-Belgische celliste Camille Thomas. In april 2017 zette ze haar handtekening onder een exclusief contract met Deutsche Grammophon, waarbij ze haar inzicht in de kracht van kunst om mensen samen te brengen benadrukte. Ze begrijpt de rol van kunst in het verenigen van individuen uit diverse culturen, landen en achtergronden. Haar charismatische artistieke expressie wordt aangestuurd door een passie voor het leven en een verlangen om anderen te inspireren hun harten te openen voor de verwondering en emotie van klassieke muziek. “Ik geloof sterk dat muziek de kracht heeft om het hart te vergroten, om alles intenser te laten voelen,” zegt ze. “Muziek geeft hoop voor de schoonheid en grootsheid van de menselijke ziel.”

Camille Thomas werd geboren in 1988 in Parijs. Ze begon op vierjarige leeftijd cello te spelen en boekte zulke snelle vooruitgang dat ze al snel les kreeg van Marcel Bardon. In 2006 verhuisde ze naar Berlijn om te studeren bij Stephan Forck en Frans Helmerson aan de Hanns Eisler Hochschule für Musik. Ze vervolgde haar opleiding met postdoctorale lessen bij Wolfgang-Emanuel Schmidt aan de Franz Liszt Hochschule für Musik in Weimar. Haar muzikale reis is doordrenkt van diversiteit en verdieping, waarbij ze haar talenten op het wereldpodium heeft laten zien en voelen.

In haar streven naar artistieke excellentie en het overbrengen van muzikale emotie heeft Camille Thomas zich gevestigd als een prominente celliste in de hedendaagse klassieke muziekwereld. Ze presenteert zich als een ambassadeur van schoonheid, harmonie en de universele taal van muziek, waarmee ze bruggen slaat tussen mensen en culturen. Haar carrière getuigt van haar toewijding aan kunst als een kracht die niet alleen vermaakt, maar ook de menselijke ziel verheft.

“Ik geloof sterk dat muziek de kracht heeft om het hart te vergroten, om alles intenser te laten voelen”

Luisteren