Alle Musici

Astrid Haring

Harp

Astrid Haring behaalde in 2009 Summa Cum Laude haar diploma bij Ernestine Stoop, en sindsdien is haar muzikale reis doorspekt met veelzijdigheid en innovatie. Haar interesse in nieuwe muziek weerspiegelt zich in haar toewijding aan multidisciplinaire- en crossover projecten. Astrid is een vast lid van het New European Ensemble en het eigentijdse ensemble Nieuw Amsterdams Peil.

Samen met bastrombonist Brandt Attema maakte ze een opmerkelijk debuut op het World Harp Congress 2008. Hun unieke samenstelling inspireerde talloze componisten om speciaal voor hen te schrijven. Astrid vormt ook het intrigerende Duo Ravel met harpist Ernestine Stoop, waarmee ze schitterde op het World Harp Congress 2011. Samen bewerkten ze onder andere de pianocyclus ‘Miroirs’, die ze vastlegden op cd in 2012.

Astrid’s artistieke horizon omvat meer dan muziek alleen. Samen met choreograaf David Middendorp creëerde ze de voorstelling ’15 Minute Universe’, een harmonieuze mix van live dans, muziek en animatietechniek. Dit dynamische duo trad op bij gerenommeerde evenementen zoals Lowlands, Oerol en de World Expo.

In samenwerking met componist Florian Maier, choreografe Sanja Hasagic en Duo AttemaHaring bracht Astrid de integrale dansvoorstelling ‘The Aeon of Horus’ tot leven, met de wereldpremière op het World Harp Congress in 2014. Haar samenwerkingen omvatten ook namen als zangeressen Nynke Laverman, Mathilde Santing, Izaline Calister, Magda Mendes en gitarist Camiel.

Naast haar betrokkenheid bij diverse klassieke kamermuziekensembles, vervangt Astrid regelmatig bij vooraanstaande orkesten zoals het Rotterdams Philharmonisch en het Residentie Orkest, Amsterdam Sinfonietta, Nederlands Blazers Ensemble, Asko|Schönberg Ensemble en Ludwig. Haar muzikaliteit kent geen grenzen, en haar veelzijdige bijdragen blijven het publiek keer op keer betoveren.
Concerten:

Later meer...

Alle concerten
Astrid's artistieke horizon omvat meer dan muziek alleen.

Luisteren