Alle Musici

Animato Kwartet

Viool

Het Animato Kwartet, opgericht in 2013, heeft snel de reputatie verworven als het meest veelbelovende jonge strijkkwartet in Nederland. De vier musici onderscheiden zich door hun intense en krachtige spel, gecombineerd met een indrukwekkende podiumuitstraling. Het repertoire van het kwartet omvat zowel klassieke strijkkwartetwerken als hedendaagse composities, soms speciaal voor hen geschreven.

Het Animato Kwartet heeft zijn muzikale stempel gedrukt op zowel Nederlandse als internationale podia, waaronder het Amsterdamse Concertgebouw, Utrecht/TivoliVredenburg, Den Haag/Diligentia, Muziekgebouw Eindhoven en de Rotterdamse Doelen. Het kwartet nam deel aan de prestigieuze Strijkkwartet Biënnale 2020 in Amsterdam en zal ook schitteren in de editie van 2024. Daarnaast heeft het Animato Kwartet deelgenomen aan gerenommeerde evenementen zoals het Utrecht International Chamber Music Festival en internationale festivals in Portugal, Duitsland, Noorwegen, Zwitserland en Frankrijk.

De veelzijdigheid van het Animato Kwartet weerspiegelt zich niet alleen in de variëteit van locaties waar ze optreden, maar ook in hun bereidheid om zowel de klassieke als moderne facetten van het strijkkwartetrepertoire te verkennen. Hun opmerkelijke bijdrage aan de kamermuziekscene maakt hen een opvallende en gewaardeerde aanwinst binnen zowel nationale als internationale muzikale kringen.

De veelzijdigheid van het Animato Kwartet weerspiegelt zich niet alleen in de variëteit van locaties waar ze optreden, maar ook in hun bereidheid om zowel de klassieke als moderne facetten van het strijkkwartetrepertoire te verkennen.

Luisteren