Artistieke Leiding

De artistieke leiding van het festival is in handen van het Storioni Trio:

  • Bart van de Roer – piano
  • Wouter Vossen – viool
  • Marc Vossen – cello

Het Storioni Trio dat is opgericht in 1995 voert werken uit voor pianotrio, variërend van klassiek tot hedendaags, van Haydn tot Henze. Het trio is een vooraanstaand expert in het triple concerto repertoire (Beethoven, Casella, Juon, Martinu, Moor, Voříšek). Het Storioni Trio heeft opdrachten gegeven aan componisten zoals Kevin Volans, David Lang, Peter-Jan Wagemans, Nico Muhly en Willem Jeths voor het schrijven van triple concerto die zij tevens in première hebben laten gaan. De repetities van het trio zijn even indringend als hun concerten en dienen beide om verder te gaan dan de muziek en het vertellen van het verhaal.

“Een hecht, geanimeerd ensemble in klank en interpretatieve intentie. Degenen die misschien niet het Triple Concerto onder mooiste werken van Beethoven rekenen, zouden wel eens kunnen worden verleid door deze intelligente, evenwichtige en prachtig gespeelde uitvoeringen”

– Gramophone-

Het Storioni Trio heeft opgetreden in Wigmore Hall, Carnegie Hall, het Concertgebouw en op festivals als Kuhmo, Mecklenburg Vorpommern Festival, Osnabrück Kammermusiktage en Trio Festival in de Philharmonie Moskou. Verschillende tours leidde het trio naar India, het Midden-Oosten, Australië, Taiwan, Japan en de Verenigde Staten.