Informatie publiek

Het Storioni Concours is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangwekkende opstap voor ambitieuze kamermuziekensembles en één van de vaste pijlers van het Storioni Festival. We vinden het erg belangrijk om jonge talenten de mogelijkheid te geven om van zich te laten horen.

Het Storioni Festival Concours 2024 vindt plaats in de maand mei, eerst met voorrondes en tot slot de grand finale op woensdag 15 mei om 19.00u in CKE, Centrum voor de Kunsten Eindhoven.

Voor meer informatie en tickets:

Storioniconcours

Marc Vossen over het Storioni Concours

“We hebben het Storioni Concours bedacht om een stimulans te geven aan het beoefenen van kamermuziek op de conservatoria. Tegenwoordig zijn studenten ongelooflijk druk met tal van vakken en verplichtingen op het conservatorium. Door het organiseren van een kamermuziekconcours bieden we hen een heel duidelijk doel tijdens het cursusjaar. De leden van de jury zijn allen programmeurs bij Nederlandse zalen of festivals. Dat geeft een directe connectie met de praktijk en biedt de deelnemers de mogelijkheid om zich in de kijker te spelen. Vanzelfsprekend organiseren we ieder jaar een optreden tijdens het Storioni Festival voor de winnaar. Behalve het spel, beoordelen we in de finale ook een pitch van ieder ensemble met als thema ‘hoe ziet jullie concert van de toekomst eruit?’