Informatie deelnemers

We vinden het erg belangrijk om jullie, jonge talenten, de mogelijkheid te geven van je te laten horen.

Het Storioni Festival Concours 2024 vindt plaats in mei. De finale is op woensdag 15 mei om 19.00u in CKE, Centrum voor de Kunsten Eindhoven. Neem al je vrienden mee, er zijn tickets te koop voor de finale!

 

Storioni Concours Reglement

 1. Kamermuziekensembles bestaande uit minimaal twee en maximaal tien leden mogen deelnemen.
 2. De leden van het ensemble studeren allen aan een Nederlands of Vlaams conservatorium, of zijn daarvan maximaal vier jaar geleden afgestudeerd.
 3. Ook strijkkwartetten van de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) mogen zich aanmelden.
 4. Het repertoire voor de voorronde bestaat een eigen keuze van twee werken voor kamermuziekensemble uit contrasterende stijlperiodes. Uitgezonderd zijn werken uit de Barok en Renaissance en werken voor solo-instrument met begeleiding.
 5. De voorrondes worden beoordeeld op basis van ingezonden video-opnames. Video’s voor de voorronde kunnen worden opgenomen in minimaal 1 en maximaal 2 bestanden op YouTube of Vimeo. De lengte van de video(‘s) is, opgeteld, maximaal 15 minuten. De afzonderlijke video’s mogen niet worden bewerkt of geëdit. Eén of meerdere delen uit een meerdelig werk zijn toegestaan.
 6. De video-opnamen moeten vrij van uitvoeringsrechten beschikbaar worden gesteld via YouTube of Vimeo.
 7. Pitch: de deelnemende ensembles plaatsen daarnaast ook  een video op YouTube of Vimeo van maximaal 2 minuten met hun idee voor een vernieuwend concept om (nieuw) publiek naar jouw (fysieke dan wel livestream) concert te lokken. Deadline is 1 mei 2024.
 8. De afbeeldingen van het ensemble en/of de leden worden via een hyperlink beschikbaar gesteld en moeten vrij van rechten kunnen worden gebruikt door de organisatie van het Storioni Festival.
 9. Deadline voor aanmelden is 21 april 2024, 17.00 uur, CET.
  De bekendmaking van de finalisten vindt plaats op 1 mei 2024.
 10. De finale vindt plaats op 15 mei 2024 in CKE Eindhoven. (Centrum voor de Kunsten Eindhoven), met publiek. Het te spelen repertoire is hetzelfde als in de voorrondes.
 11. Deelname en aanmelden loopt via het online formulier.
 12. De jury bestaat uit o.a. recensenten, programmeurs van Nederlandse podia en het Storioni Trio. De juryleden worden binnenkort bekendgemaakt.
 13. Prijzen: het winnende ensemble krijgt coaching van het Storioni Trio en een uitnodiging voor een optreden in het Storioni Festival 2025. Ieder jaar is er ook een live concertregistratie op NPO Klassiek, vaak vanuit de Spiegelzaal van het Concertgebouw. Daarnaast brengt het Storioni Trio de winnaar in contact met programmeurs van een aantal belangrijke zalen in Nederland en zorgen zij voor media-aandacht.