Het derde concert in Kasteel Heeze opent met muziek voor vierhandig piano, namelijk een kleine suite voor huiselijk gebruik van Claude Debussy. Dat was in de twee jaren na zijn afstuderen, toen hij ’s zomers ‘voorspeler’ en pianoleraar was van Tsjaikovski’s penvriendin en geldschieter Nadezjda von Meck en haar kinderen in Florence.
Aansluitend een strijkkwartet waarvan de inkt nog nat is, namelijk van de op Sicilië geboren pianiste en componiste Rosita Piritore die vorig jaar winnaar werd van de Vladimir Mendelssohn Compositiewedstrijd. Het Skazka Kwartet houdt de nieuwe noten hier ten doop in het Brabantse.
‘Ik wilde zo snel mogelijk naar het echte Italië gaan… en hier realiseerde ik mij terstond, toen ik de geluiden van Italië hoorde, hoe gek ik op dit land ben. Ik was al in vervoering geraakt toen ik zag hoe de stralende lentezon scheen op het mooie Italiaanse landschap. Het leek een magische droom te zijn!’ Zo schreef Pjotr Iljitsj Tsjaikovski aan zijn penvriendin en mecenas Nadezjda von Meck vanuit Florence in 1878. In zijn Souvenir de Florence haalt hij herinneringen op aan het zonnige Italië.

Rondleiding Kasteel Heeze

Voorafgaand aan dit concert kunt u deelnemen aan een rondleiding in Kasteel Heeze. Een deskundige gids neemt u mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de prachtige wandtapijten in de grote en kleine salon, het unieke bad in Romeinse stijl en het authentieke interieur. Bereid u ook voor op een verrassingsconcertje in de muziekkamer!

De rondleiding duurt ongeveer 20 minuten. (Niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.) De kosten voor volwassenen bedragen € 8,- per persoon, voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar € 4,- per persoon.
Inschrijving rondleiding: klik [hier]

U kunt na dit concert (en eventueel de rondleiding) op eigen kosten koffie of een drankje nuttigen.


Programme

Claude Debussy - Petite suite quatre mains

Rosita Piritore - Strijkkwartet (winnaar Vladimir Mendelssohn Competition)

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski – Sextet in d-kl. Op.70 ‘Souvenir de Florence’