Wat is er mooier dan een concert in het sfeervolle Kasteel Heeze te beginnen met muziek van een befaamde kasteelvrouwe en familie van de kasteelheer van Heeze? Belle van Zuylen, opgegroeid in Utrecht en het nabijgelegen Slot Zuilen te Oud-Zuilen, was een tijdgenote van Joseph Haydn en bekend om haar Franstalige romans, fabels en toneelstukken, maar ook liederen, klaviersonates en menuetten. Ze schreef duizenden brieven, waarvan er meer dan 2600 bewaard zijn gebleven. Hier worden zes van haar Menuetten ten gehore gebracht door het jonge Nederlandse Skazka Kwartet, winnaar van het Storioni Concours 2022.
De vier musici die hun kwartet vernoemden naar het Russische woord voor ‘vertelling’ of ‘sprookje’ besluiten hun optreden met muziek van ‘de vader van het strijkkwartet’ Joseph Haydn.
Daartussenin de bekendste muziek voor klarinet solo, Drie solostukken voor klarinet, die Igor Stravinsky schreef voor Werner Reinhart, een bevriende amateurklarinettist en geldschieter voor de kunsten. En, enkele Duo’s voor twee violen die de Hongaarse componist Béla Bartók schreef om de jeugd vertrouwd te maken met volksmuziek uit Hongarije en haar buurlanden, maar ook om de jonge musici verder helpen met speeltechniek.

Rondleiding Kasteel Heeze

Na dit concert kunt u deelnemen aan een rondleiding in Kasteel Heeze. Een deskundige gids neemt u mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de prachtige wandtapijten in de grote en kleine salon, het unieke bad in Romeinse stijl en het authentieke interieur. Bereid u ook voor op een verrassingsconcertje in de muziekkamer!

De rondleiding duurt ongeveer 20 minuten. (Niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.) De kosten voor volwassenen bedragen € 8,- per persoon, voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar € 4,- per persoon.
Inschrijving rondleiding: klik [hier] GESLOTEN

U kunt na dit concert (en eventueel de rondleiding) op eigen kosten koffie of een drankje nuttigen.

Italiaans Buffet op Kasteel Heeze

Ook kunt u genieten van een maaltijd in het kasteel, een Italiaans buffet. De kosten hiervoor zijn € 25,-. Bij deze maaltijd is de rondleiding (zie hieronder) gratis!
Aanmelden voor het Italiaans Buffet kan tot maandag 15 mei. Wees er snel bij want het is bijna volgeboekt!
Inschrijving voor het Italiaanse Buffet: klik [hier] GESLOTEN


Programme

Belle van Zuylen – 6 Menuetten voor strijkkwartet

Igor Stravinsky – Drie stukken voor klarinet solo

Bella Bartók – Duo’s voor 2 violen

Joseph Haydn – Strijkkwartet op.77 nr.1