Sasha Witteveen is een veelzijdige contrabassist en won de eerste prijs bij vele nationale en internationale concoursen zoals het International Youth Bass Competition in Lucca, het Britten Contrabas Concours, het Prinses Christina Concours en de Viennese Bass Days Competition.

Sasha is actief als solist en heeft concerten gegeven in Het Concertgebouw, TivoliVredenburg, Wiener Musikverein, Muziekgebouw aan ’t IJ en meer. Ze speelde op festivals als Dutch Double Bass Festival, Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Grachtenfestival, Stift International Music Festival, NPO Radio 4 Hart & Ziel Festival, Klassiek op het Amstelveld, Wonderfeel, de Leidse Hofjes Concerten en Festival Classique. Ze soleerde onder andere met LUDWIG, het Residentie Orkest, Nederlands Jeugd Strijkorkest, Britten Jeugd Strijkorkest en de Jonge Strijkers Nederland.

Sasha speelt regelmatig kamer- en orkestmuziek en ze werkt vaak samen met andere veelbelovende jonge musici zoals violist Hawijch Elders en pianist Nikola Meeuwsen. Sinds 2020 treedt ze op met het prestigieuze European Union Youth Orchestra, wat heeft geleid tot de mogelijkheid om samen te werken met ‘s werelds grootste dirigenten zoals Vasily Petrenko en Iván Fischer. Ze is momenteel academist bij het Koninklijk Concertgebouworkest en het Chamber Orchestra of Europe, en voorheen van het Budapest Festival Orchestra. Sinds 2018 maakt ze deel uit van de LGT Young Soloists, een internationaal strijkersensemble waarmee ze optreedt in prestigieuze zalen in wereldsteden als Wenen, Hong Kong en Singapore.

‘Wat een stoere verschijning achter de contrabas! Haar daadkracht en vastberadenheid is indrukwekkend, ze weet precies wat ze wil. Zonder angst razen haar vingers over de toets en temt ze haar instrument.’

- Jury van Dutch Classical Talent, 2022