Renée Timmer (Groningen, 1994) zit in het eerste jaar van de Master op het Conservatorium van Amsterdam en heeft les van Mick Stirling. In 2017 behaalde ze met groot succes haar Bachelor diploma na haar studie bij Maarten Mostert. De basis voor haar studie werd gelegd door Alexandra Vierkant in Groningen.

Ze heeft een grote passie voor kamermuziek en is actief in meerdere ensembles. Met haar strijkkwartet speelde ze onder andere als voorprogramma van het Leipziger Quartet en het Juilliard Quartet. In April 2018 werd zij geselecteerd om mee te doen aan het ‘in de ban van Brahms’ project en speelde daarbij samen met Candida Thompson en Harriët Krijgh. Als orkestmusicus speelde zij in meerdere orkesten en was in 2016 en 2017 aanvoerder van de cello-sectie in het Nationaal Jeugd Orkest.

Als solist nam zij deel aan nationale en internationale masterclasses en ontving lessen van onder andere Dmitri Ferschtman, Pieter Wispelwey, Jakob Koranyi, Reinhard Latko en Troels Svane. In de zomer 2018 nam ze deel aan de International Holland Music Sessions te Bergen waarbij zij meerdere recitals gaf in Noord-Holland en masterclasses kreeg. Ze wil zich buiten de traditionele uitvoeringspraktijk ontwikkelen als een zo veelzijdig mogelijke celliste. Zo heeft zij een aantal wereldpremières op haar naam staan en werkt graag samen met andere kunstvormen om zo de grenzen van de klassieke muziek op te zoeken.

Renée speelt op een cello gebouwd door Hein Woldring, gefinancierd met steun van de Stichting Eigen Muziekinstrument. Haar strijkstok is haar ter bruikleen gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.