Violiste Natalia Gabunia werd geboren in Tbilisi (Georgië) in een familie met een brede muzikale traditie. Haar vader Nodar Gabunia was een beroemd pianist en componist, opgeleid door Khachaturian, Shostakovitsh en Goldenweiser.

Ze heeft een rijke ervaring als soliste en kamermusicus, reeds op 12-jarige leeftijd speelde zij Mendelssohn’s Vioolconcert met het Nationale Orkest van Georgië.  Zij deelde als solist het podium met Vadim Repin, Nelson Goerner, Maurice Bourgue, Nino Gvetadze en echtgenoot Wouter Vossen. Na haar masterdiploma bij Philippe Hirschhorn, maakte zij deel uit van het Radio Filharmonisch Orkest tot 2013.

In 2013 besloot zij om het orkest te verlaten teneinde solo- en kamermuziekoptredens te combineren met haar lang gekoesterde wens om meer te gaan lesgeven. Zij was verbonden aan het Conservatoire Royal de Liège, het Fontys Conservatorium en Young Talent Academy te Tbilisi. Inmiddels heeft Natalia een bloeiende privépraktijk als viooldocente opgebouwd in Amsterdam.

Natalia maakte verschillende CDs. Haar opnames zijn te bekijken en te beluisteren op haar eigen Youtubekanaal. Natalia bespeelt een zeldzame Zosimo Bergonzi (Cremona 1760) voor het leven in bruikleen gegeven door de Stichting Elise Mathilde.