Margot Kolodziej (1993) begon op zevenjarige leeftijd met vioolspelen. In 2004 werd zij toegelaten tot de School voor Jong Talent, onderdeel van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij lessen volgde bij Koosje van Haeringen. Na het behalen van haar VWO-diploma in 2012 begon zij datzelfde jaar aan de Bacheloropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Daar studeerde Margot bij Kees Koelmans. Na in juni 2016 haar Bachelordiploma te hebben behaald werd zij toegelaten tot de Master waar zij studeerde bij Ilya Grubert. In juni 2019 studeerde Margot af met een 9.

Haar eerste solistische optreden vond plaats toen ze vijftien was, met het Orkest van het Groene hart. Op haar twintigste soleerde ze met het vioolconcert van Korngold, met het Symfonie Orkest Rijnstreek. In november 2018 soleerde ze samen met Laura Oomens in het dubbelconcert van Bach, tezamen met leden van het Nederlands Kamerorkest. Margot speelt graag kamermuziek en is primarius bij het ADAM Quartet. Met deze, en ook met andere ensembles, trad ze meerdere malen op in Het Concertgebouw, op Radio 4 en op TV bij onder andere Podium Witteman.

Als orkestmusicus heeft Margot veel ervaring. Zo is zij lid van het bekende Gustav Mahler Jugendorchester, was zij in 2017 concertmeester van het Nationaal Jeugd Orkest, heeft ze deelgenomen aan de Nedpho-Academie en speelt zij nu regelmatig mee in gerenommeerde Nederlandse orkesten.  Momenteel is Margot ook lid van het gloednieuwe orkest van Lonneke van Straalen: Pynarello.

De grenzen van de klassieke muziek zoekt Margot graag op.  Ze speelt vaak muziek van hedendaagse componisten, werkt samen met andere kunstvormen en speelt naast concerten in concertzalen ook graag viool op ongewone plaatsen. Zij stond zo ooit op de middenstip van de Arena, speelde Bach op een fiets in de sportschool en had zij haar eigen concertserie in een Amsterdams café.

Margot werd uitgenodigd voor vele masterclasses en cursussen, zoals de BMI Performance Artist Masterclasses, waar ze masterclasses kreeg in de Grote Zaal van de Philharmonie te Berlijn en de Internationale Masterclasses Apeldoorn, waar ze meerdere concerten gaf tezamen met Asdis Valdimarsdottir, Joe Puglia en Anastastia Feruvela. Andere masterclasses volgde zij bij Liviu Prunaru, Ilya Grubert, Philippe Graffin, Emmy Verheij, Dmitri Ferschtman en Vera Beths.

Margot speelt op een viool gebouwd door Ettori Soffriti in 1927. Deze viool is haar aangeboden door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.