Gerard Spronk is een Nederlands-Zwitsers violist met een internationale muziekcarrière, met optredens in de grote concertzalen van Nederland en in vele steden in Europa, Azië en Amerika. Hij is regelmatig te horen op radio en televisie en heeft prijzen gewonnen op de Iordens Viooldagen, het Davina van Wely Vioolconcours en het Prinses Christina Concours. Als kamermusicus heeft Gerard opgetreden met musici als Thomas Zehetmair, Wolfgang Redik, Thomas Riebel en Clemens Hagen. Ook bij orkesten is hij veelgevraagd gastspeler, onder andere bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest.

Gerard begon zijn vioolstudie bij Coosje Wijzenbeek en behaalde zijn Bachelor of Music bij Vera Beths aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna studeerde hij achtereenvolgens in Salzburg, Zürich en Basel en behaalde drie masterdiploma’s, elk Cum Laude. In Salzburg studeerde hij aan de Universität Mozarteum Salzburg in de vioolklas van Pierre Amoyal. In Zürich vervolgde Gerard zijn studie bij Andreas Janke aan de Zürcher Hochschule der Künste. Tot slot volgde hij nog een master met kamermuziek als specialisatie bij Anton Kernjak en Rainer Schmidt in Basel. Gerard kreeg gedurende zijn studietijd ook belangrijke muzikale impulsen van verschillende andere violisten, waaronder Julian Rachlin, David Takeno, Isabelle van Keulen, Rudolf Koelman, Ivry Gitlis en Miriam Fried.

In 2013 was Gerard samen met celliste Irene Enzlin en pianiste Vera Kooper oprichter van het Delta Pianotrio, meervoudig eerste prijswinnaar van concoursen als het Stasys Vainiūnas Internationaal Kamermuziekconcours in Litouwen (2014), het Salieri-Zinetti Internationaal Kamermuziekconcours in Italië (2014), het Orlando Internationaal Kamermuziekconcours in Nederland (2015) en het Orpheus Kamermuziekconcours in Zwitserland (2017). Het trio treedt veelvuldig op in zalen als Het Concertgebouw (Amsterdam), het National Center of Performing Arts (Beijing), het Gang Dong Art Center (Seoul), St. John’s Smith Square (Londen) en het Jerusalem Music Center.

In 2017 verscheen bij Naxos Records de debuut-CD van het Delta Pianotrio met werken van Tanejev en Borodin. Hun tweede CD, ‘The Mirror with Three Faces’ met werken van Dmitri Sjostakovitsj en Lera Auerbach, kwam een jaar later uit bij het Amerikaanse label Odradek Records. Beide CD’s ontvingen lovende reacties van de internationale pers. Recente muzikale hoogtepunten waren onder andere een samenwerking met altvioliste Nobuko Imai, een uitvoering van het Tripelconcert van Beethoven met het Kammerorchester Basel en een residency tijdens het Davos Festival in Zwitserland.