“Het spel van violiste Frederieke Saeijs heeft de kracht je te raken en doet je verlangen naar meer” – International Record Review.

Frederieke Saeijs kreeg les van grootmeesters als Mauricio Fuks, Jaring Walta & Herman Krebbers, en studeerde summa cum laude af aan zowel het Koninklijk Conservatorium te Den Haag als de Indiana University Jacobs School of Music in Bloomington (USA).

Het in de wacht slepen van de prestigieuze Premier Grand Prix op het Long- Thibaud vioolconcours te Parijs opende voor haar de deuren naar het internationale concertpodium, met solo-optredens met gerenommeerde orkesten en dirigenten als gevolg.

Als gepassioneerd kamermusicus treedt Frederieke graag op samen met muzikale vrienden. Met de Georgische pianiste Nino Gvetadze en de Servische celliste Maja Bogdanovic vormt ze het Gvetadze – Saeijs – Bogdanovic Trio. Tevens is ze als Associate Artist verbonden aan het Spaanse Quantum Ensemble.

De Nederlandse componist Oene van Geel schreef in opdracht van November Music het solostuk “Boog” voor Frederieke, inclusief dansbewegingen gechoreografeerd door de Canadese danseres Heather Ware.

Voor het toonaangevende label Linn Records nam ze de 6 solosonates van Ysaÿe op. Bij het Naxos label verschenen haar opnames van sonates voor viool & piano van Ravel, Respighi & Granados (met pianist Maurice Lammerts van Bueren) en Weber (met Nino Gvetadze).

Een andere passie van Frederieke is talentbegeleiding: Ze geeft regelmatig masterclasses, en was als docent verbonden aan het Conservatorium te Den Haag alsmede de Universidad Alfonso X El Sabio en het Centro Superior de Música Katarina Gurska in Madrid.
“Voor mij is het doorgeven van het vuur heel belangrijk. Niet alleen de passie voor het vak, maar ook het ambacht zélf – in al z’n finesses.” – Frederieke Saeijs

Frederieke bespeelt de bijzondere Ex-Reine-Elisabeth viool van Pietro Guarneri (Venetië, 1725) met een strijkstok van Eugène Sartory, haar beiden in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.