“Is deze jonge pianist de ontdekking van het jaar?” vroeg het klassieke muziektijdschrift Crescendo – en antwoordde bevestigend. Ook de recensenten van het tijdschrift Concerti zien haar “op weg naar de top”. De Duits-Griekse pianiste Danae Dörken behoort tot de elite van internationaal gewilde artiesten van een nieuwe generatie, die zowel publiek als medemusici boeit met haar adembenemende techniek, buitengewone podiumprésence en muzikale diepgang.

Al op zevenjarige leeftijd aangemoedigd door Yehudi Menuhin, trok Danae Dörken al de aandacht in toonaangevende Europese concertzalen met “haar sprankelende speelvreugde” (Kölner Stadt-Anzeiger). Na haar studies bij de internationaal gerespecteerde pianoleraar Karl-Heinz Kämmerling en de beroemde solist en leraar Lars Vogt, is ze nu een vaste gast bij vooraanstaande orkesten zoals het Munich Symphony Orchestra, de Royal Northern Sinfonia, het Estonian National Symphony Orchestra, de Norrlandsoperan Symphony en het Düsseldorf Symphony Orchestra en treedt op in de Wigmore Hall in Londen, het Weense Konzerthaus, Mozarteum Salzburg, Tonhalle Zürich, Beaux-Arts Brussels, Philharmonie Cologne, Gasteig München, Konzerthaus Berlin, Laeiszhalle Hamburg, Tonhalle Düsseldorf, Alte Oper Frankfurt en Beethoven- Haus Bonn. Ze treedt regelmatig op op belangrijke festivals zoals de Kissinger Sommer, Schwetzinger Festspiele, LuganoMusica, Schleswig-Holstein Musikfestival, Dresdner Musikfestspiele, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern en het prestigieuze kamermuziekfestival “Spannungen” in Heimbach.

Hoogtepunten van het seizoen 2021/22 zijn concerten op het Dresden Music Festival, Herbstklang Rügen Festival en Boswiler Sommer in Zwitserland, evenals optredens in het Brucknerhaus Linz en de Cologne Philharmonie, waar ze te gast zal zijn bij de Staatskapelle Weimar olv Dominik Beykirch. Danae Dörken speelt twee keer in het Konzerthaus Berlin en zal ook optreden met de Staatsphilharmonie in Neurenberg en het Orchestre de chambre de Paris in de Philharmonie Paris, Frankrijk. Recitals nemen haar mee naar Letland en de Megaron Mousikis in Athene (Griekenland). In Friedrichshafen geeft ze concerten in het kader van de serie “Earthquake – Concerts with Young Artists”. Op kamermuziekgebied zet ze haar nauwe samenwerking met cellist Benedict Kloeckner voort en maakt ze deel uit van twee cd-releases met altviolist Adrien La Marca en hoboïst Philippe Tondre.

Met haar zus en collega-pianist Kiveli Dörken is Danae niet alleen te horen in duoconcerten in onder meer Theater Coesfeld, maar sinds juni 2021 ook in hun gezamenlijke podcast “the sister triller”, die beschikbaar is op alle grote streamingplatforms. . Daarin praten de twee jonge artiesten vrij, humoristisch en open over muziek, de concurrentie tussen zussen en hun dagelijks leven als musicus. Als gepassioneerd kamermusicus speelt Danae Dörken regelmatig met bekende internationale artiesten als Gustav Rivinius, Sharon Kam, Lars Vogt, Artur Pizarro, Carolin Widmann, Benjamin Beilman en Katia & Marielle Labèque.