Caspar Westerman (2001) werd geboren in Groningen en begon op zijn achtste jaar cellolessen te volgen. Na eerst twee jaar les te hebben gehad van Arjan van der Boom op de muziekschool te Zuidhorn, begon hij privélessen te volgen bij Corine ’t Hoen, tevens cellodocente op het Prins Claus Conservatorium te Groningen. In juni 2014 werd hij daar toegelaten tot de Jong Talent Klas. Van 2014 tot 2019 is hij lid geweest van het Haydn Jeugd Strijkorkest, waarbij hij ook heeft gesoleerd. Als kamermusicus is hij sinds 2015 actief met zijn vaste Calure Kwartet. Sinds september 2018 studeert hij bij Jan-Ype Nota, eerst aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, en sinds september 2020 aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij ook lessen volgt bij Michel Strauss.

In het voorjaar van 2016 won hij de eerste prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours en in augustus 2017 ontving hij de Labberté-Hoedemaker Prijs voor zijn opvallende spel tijdens het Peter de Grote Festival.

In de zomer van 2020 was hij lid van het internationale Schleswig-Holstein Musik Festival Orchester en was hij begin 2022 aanvoerder tijdens de wintertournee van het Nationaal Jeugdorkest (NJO). Daarnaast wordt hij door het Antwerp Symphony Orchestra regelmatig gevraagd om mee te spelen.

Ook volgde hij masterclasses bij onder meer Amir Eldan, Godfried Hoogeveen, Amparo Lacruz en Harro Ruijsenaars. Caspar speelt met een strijkstok die hij in bruikleen heeft gekregen van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds (NMF).