Masterclasses

Het Storioni Trio voelt zich nauw betrokken bij het opleiden en begeleiden van nieuwe generaties musici. Aan het begin van onze eigen reis als trio hebben we veel tijd besteed aan het vinden van inspirerende coaches. Vaak waren die ontmoetingen zo bijzonder dat ze ons altijd zijn bijgebleven. We hebben in onze beginjaren veel tijd doorgebracht met Menahem Pressler, Isaac Stern, Mstislav Rostropovitch en leden van het Vermeer, het Tokyo en het Emerson Kwartet.

 

Inmiddels hebben we zelf vaak als coach gewerkt met jonge ensembles en musici, in binnen- en buitenland. We vinden het heerlijk om hen te helpen met raad en daad. Een van de belangrijkste onderdelen van ons Storioni Festival is de Storioni Academy: tijdens het festival geven we les aan jonge mensen. Alle niveaus komen aan bod, van beginnende muziekschoolleerlingen tot vergevorderde masterstudenten.

Denk jij dat we je kunnen helpen in jouw zoektocht naar antwoorden op je muzikale vragen? Stuur ons een bericht en we kijken of we snel een coachingsessie kunnen regelen!

Over Storioni Academy

Vanaf het allereerste begin van het Storioni Festival in 2008, hebben we de Storioni Academy opgericht. Het is geen opleiding of een gebouw, maar onze bijdrage aan de nieuwe generatie musici in Nederland. We maken daarbij geen onderscheid in speelniveau en hebben verschillende manieren bedacht om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Voor de enthousiaste amateurs in Eindhoven en omstreken organiseren we, in samenwerking met geweldige leraren een traject met kamermuziekworkshops, dat uiteindelijk resulteert in een optreden tijdens het Storioni Festival. Daarnaast organiseren we met regelmaat masterclasses en coachingsĀ op verzoek, het Storioni Concours voor studenten aan de Nederlandse en Vlaamse conservatoria en natuurlijk de Storioni Soloists.