Musici en publiek eten samen tijdens het Storioni Festival

Het festival van het Brabantse Storioni Trio start deze week met topconcerten op bijzondere locaties en exclusieve diners waarbij publiek en musici samen eten. De organisatie treedt niet alleen buiten de gebaande paden wat betreft concertlocaties – van skateparken en straten tot kastelen en universiteiten – maar haalt ook de artiesten uit de back stage kantine en zet ze bij het publiek aan tafel.


In het Pinksterweekend gaat het Storioni Festival van start en treedt meteen buiten de comfort zone van de klassieke muzieksector: een concert in samenwerking met urban artists van EMOVES in Area 51 op Tweede Pinksterdag; het grootste indoor skatepark van Europa. De hele week zijn er concerten door topmusici op bijzondere locaties, maar wat er absoluut uitspringt, zijn twee avonden met unieke ontmoetingen tussen publiek en musici, op Kasteel Heeze en bij Piet Hein Eek.

 

Wat mag het publiek dit jaar absoluut niet missen? We vroegen het Wouter Vossen, artistiek leider van het festival, violist van het Storioni Trio en concertmeester bij het Residentie Orkest. “Er zitten twee verborgen, culinaire parels in onze programmering. Op woensdagavond 22 mei is er een romantisch concert in het Koetshuis van Kasteel Heeze, maar wat deze avond extra bijzonder maakt is het informele dinerbuffet in het kasteel waar musici en publiek samen zullen eten. Een unieke meet & greet dus, voorafgaand aan het concert.” aldus Vossen. 

 

De tweede parel is de dineravond bij Piet Hein Eek. Zijn ‘lange tafel avonden’ met alleen maar streekproducten zijn een bekend fenomeen in de regio. Het Storioni Trio verzorgt samen met topmusici de muzikale omlijsting van een vijfgangendiner op vrijdagavond 24 mei, waar musici en publiek aan dezelfde lange tafel hun avondmaaltijd genieten. Vossen: “Hoe vaak kun je zeggen dat je hebt gegeten met wereldsterren als pianist Yeol Eum Son of violist Svetlin Roussev?! Natuurlijk schuiven wij als trio ook aan, net als de andere musici, want het is voor ons ook een mooi moment om uitgebreid met ons publiek te dineren, dichterbij kun je niet komen! We zullen soms wel onze gesprekken moeten onderbreken om een stuk te spelen van bijvoorbeeld Chopin of Schubert, maar dat maakt de avond juist zo speciaal.”

Waar en wanneer:

Woensdagavond 22 mei 20.00u: ‘Romantiek in het Koetshuis’ (dinerbuffet vanaf 18.00u)

Locatie: Koetshuis van Kasteel Heeze 

Musici: Svetlin Roussev, Yeol Eum Son, Thomas Florio, Storioni Trio

Programma: Fanny Mendelssohns liederencyclus en Chopins zelden uitgevoerde pianotrio

Extra: optioneel een dinerbuffet voorafgaand aan het concert, voor publiek en musici

Tickets en info: https://storionifestival.nl/voorstelling/romantiek-in-het-koetshuis/ 

 

Vrijdagavond 24 mei 19.00u: ‘Aan tafel bij Piet Hein Eek’

Locatie: Grand Café van Piet Hein Eek 

Musici: Minna Pensola, Svetlin Roussev, Yeol Eum Son, Natalia Gabunia, Leonard Elschenbroich, Storioni Trio, Lilli Maijala, die allen aan dezelfde tafel eten als het publiek

Programma: vijfgangendiner van streekproducten, verrassende muzikale intermezzo’s met o.a. Chopin Andante Spianato & Grand Polonaise, Schubert strijktrio D471, Telemann Fantasia en delen uit Dvorak’s ‘Dumky’ trio 

Tickets en info: https://storionifestival.nl/voorstelling/aan-tafel-bij-piet-hein-eek/