Storioni ruimt op!

Nieuwe zakelijk leider Katja Neurink, ook werkzaam als professioneel organizer, brengt structuur en rust binnen de organisatie van het Storioni festival.

Eindhoven, 4 april 2024 – Het Storioni Festival verwelkomt met enthousiasme Katja Neurink als nieuwe zakelijk leider. Neurink, geboren en getogen in Twente en momenteel woonachtig in Bergen op Zoom, brengt een schat aan ervaring met zich mee, zowel in de cultuursector als in de zorg en in haar rol als gecertificeerd professioneel organizer voor mensen met mentale strubbelingen.

“Ik ben altijd bezig geweest met ordenen, plannen en structuur aanbrengen,” aldus Neurink. “Van structureren en overzicht creëren word ik gelukkig. Ik houd ervan om samen te werken en om mensen op weg te kunnen helpen.” Met haar vriendelijke en geduldige karakter, en oprechte interesse in mensen, weet Neurink een sfeer van vertrouwen te scheppen die perfect aansluit bij de organisatie en de doelstellingen van het Storioni Festival.

Kwetsbare doelgroepen

Onderdeel van het Storioni Festival is namelijk het Outreach programma waarbij concerten worden uitgevoerd op zorglocaties om de drempel tot concerten voor kwetsbare doelgroepen te verlagen. De organisatie ziet hierbij een natuurlijke connectie met Neurinks werk. Haar ervaring als aanvullend mantelzorger en haar achtergrond in de zorg sluiten naadloos aan bij het streven van het festival om muziek toegankelijk te maken voor iedereen.

Daarnaast heeft Neurink een rijke ervaring in de muzieksector, onder meer als zakelijk leider van Nationale Jeugdorkesten Nederland en Stichting Jeugdorkest Nederland, en als muziekdocent. Deze achtergrond zorgt er niet alleen voor dat de zakelijk leider beslagen ten ijs komt, maar ook iets wezenlijks toevoegt aan de educatieve doelstellingen van het Storioni Festival. “Ik kijk ernaar uit om te zien hoe jeugd en amateurs een plek krijgen in het festival. Hoe meer ik me verdiep in deze organisatie, hoe groter mijn bewondering voor het Storini Trio dat zijn nek uitsteekt om klassieke muziek toegankelijk te maken voor iedereen. Het geeft me veel voldoening om daaraan mee te werken.” Aldus Neurink. “Persoonlijk verheug ik me op het concert ‘Meesters van de Kamermuziek’ op donderdagavond 23 mei in het Muziekgebouw Eindhoven, daar komen zoveel topmusici bij elkaar in één concert, dat is echt een unieke beleving, wat mij betreft het hoogtepunt van het festival.” 

Het festival is verheugd te melden dat Neurink gestart is met een grootschalige opruimactie binnen de organisatie achter de schermen, waardoor de aankomende festivaleditie met frisse, opgeruimde moed tegemoet wordt gezien. Het Storioni Festival vindt plaats van 13 tot 26 mei in en om Eindhoven en er zijn nog tickets beschikbaar voor dit unieke muzikale evenement.