Music in the Streets 2023

De eerste week werd feestelijk afgesloten door de mooie festivaldag in de binnenstad van Eindhoven: Music in the Streets! Op de meest bijzondere plekken in de stad, verstopt of minder verstopt, genoot het publiek van de fijnste concerten. Ook daar zijn natuurlijk foto’s van, en een mooie aftermovie.

We genieten er nog volop van, afgelopen zaterdag organiseerde we het sprankelende stadsevenement Music in the Streets in de binnenstad van Eindhoven. De hele zonnige stad stond in het teken van de kamermuziek. Bij het station werden mensen al opgewacht met wapperende vlaggen van het Storioni Festival. Verrast winkelpubliek en echte kenners, heel de stad werd muzikaal omhelst met prachtige stukken, muzikanten en instrumenten op bijzondere plekken.

Dit evenement is een vast onderdeel van ons gerenommeerde kamermuziekfestival. Harpisten, blazers, violisten, Beethoven- en Bach-liefhebbers, cross-over musici, ensembles en solisten, zangers en instrumentalisten, kinderen, jongeren en amateurs, iedereen die mee wilde doen mocht zich vooraf aanmelden en daarmee hebben we een programma gemaakt. Op straten en pleinen, in winkels en cafés hebben we de liefde voor muziek gevierd!

Kade Clubhuis uit Eindhoven had een speciale installatie gebouwd om de muziekhanden te trainen. Er waren verrassende optredens van ontzettend veel muzikanten. De dag sloten we af in de Catharinakerk waar een aantal muzikanten in de indrukkende akoestiek van de kerk nogmaals speelden.

Bedankt alle musici, vrijwilligers en bovenal het publiek!

De Aftermovie

Fotogalerij