Storioni Concours Winnaar 2023

Øsimun Saxofoonkwartet was afgelopen zondag 21 mei 2023 de winnaar van het Storioni Concours!

Øsimun Saxofoonkwartet was afgelopen zondag 21 mei 2023 de winnaar van het Storioni Concours!

Maria Bel Serra, soprano saxophone | Fátima Alcázar, alto saxophone | Inés González, tenor saxophone | Ricard Martínez, baritone saxophone

Dit kwartet studeert nu nog in Maastricht en Keulen (Duitsland). Onlangs speelde het kwartet de premiere van het Concerto voor Saxofoonkwartet van de componist David Maslanka. Ze maken zelf veel arrangementen van uiteenlopende bestaande composities. Ook werken vaak met hedendaagse componisten als Vykintas Baltakas en Helena Cánovas, alsook met jonge componisten zoals Jithu Bas, Jien Chir and Nikolas Agrafiotis.
Dit kwartet wil zich blijven ontwikkelen op he gebied van de kamermuziek en volgt lessen aan het NSKA (Nederlandse Strijkkwartet Academie) waar ze begeleid worden door Marc Danel en andere beroemde kamermusici.
Eerder waren ze finalisten op concoursen als het Grachtenfestival, Music Awards Maastricht en het Big little music Competition in Gent.

Op zondagochtend 28 mei waren ze te horen in het Radio Klassiek-programma ‘Spiegelzaal‘.
zie: Osimun Kwartet