Nieuw in 2023: de Outreach week

De eerste week van het Storioni Festival zit erop!

De kop is eraf! De eerste week van het festival stond in het teken van het Outreach programma; bijzondere concerten voor ouderen, mensen met een mobiliteitsuitdaging, mensen met autisme, met alzheimer, en mensen die om andere redenen niet zo makkelijk naar een concertzaal komen. Het publiek heeft enorm genoten en wij ook!

Met verschillende muziekformaties, het Storioni Trio, Maat Saxophone Quartet en het Skazka Kwarter waren we op bezoek op verschillende locaties van zorg groep Vitalis, Stichting Ik Wil en Ons Thuis.

Bij zowel het Alzheimer als het Autisme Concert liet Andrew Greenwood van Switch2Move het publiek bewegen. Een concert zonder drempels waarbij je op de muziek mag reageren zoals jij dat voelt. De methode van Greenwood, gebaseerd op wetenschappelijke studies, kan klachten verminderen en achteruitgang remmen. Muziek en beweging worden op een unieke manier gecombineerd. Dit leidt tot sociale, fysieke en mentale verbetering.

Het is bijzonder wat muziek kan doen!

Zo schreef ook het NRC een artikel die precies de spijker op de kop raakt, waarom zo’n outreach belangrijk is:

‘ALS IK DEZE MUZIEK HOOR, GEEFT DAT EEN BEETJE RUST. IK BEN ALLEEN HÈ. NAAR CONCERTEN GAAN, DAT DOE JE TOCH NIET ZO SNEL IN JE EENTJE.’

Het hele artikel lees je hier: ‘Bij een concert in het verzorgingstehuis gedraagt het publiek zich een béétje anders’

Ook de krant Trouw schreef een mooi artikel over de Outreach Week: ‘Bij deze concerten moeten de musici voor het publiek applaudisseren’