OVER HET FESTIVAL

Storioni Festival 2017 // Designing new traditions
Het Storioni Festival is hét muziekfestival dat verrast met de mooiste kamermuziek. Elk jaar vernieuwend en toch altijd vertrouwd. Het Storioni Trio en hun internationale muziekvrienden trakteren daarbij op klassieke hits, verborgen schatten en kakelverse werken. Twaalf dagen tintelende muziek in de 5 grote steden van Noord-Brabant.

Het thema van de feestelijke tiende editie luidt ‘Designing new traditions’. Hiermee begeeft het Storioni Festival zich op het snijvlak van muziek en design; van traditie en moderniteit. Kamermuziek als hedendaagse kunstvorm die continue in beweging is, openstaat voor andere invloeden en daarmee over de eigen grenzen kijkt. Uiteraard nodigen de gastheren van het Storioni Trio een keur aan internationale kamermusici en presenteren een extra zinnenprikkelend programma. We maken kennis met aanstormend en gevestigd designtalent als conceptueel designer Lucas Maassen en componiste Geneviève Murphy, ontmoeten onder meer vioolvirtuoos Ray Chen, festivalcomponist David Lang, meesterpianist Nelson Goerner en het sprankelend jonge Sinfonietta Riga.

Laat je verrassen tijdens een van de 20 concerten of waag de stap naar het podium van de Storioni Toonzaal Competitie. Welkom bij het Storioni Festival!

 

Over het Storioni Festival
Het van oorsprong Brabantse Storioni Trio en Muziekgebouw Eindhoven namen samen het initiatief tot een kamermuziekfestival met internationale klasse. Eind januari staat het festival twaalf dagen lang in Eindhoven en omgeving. De programmering ervan komt tot stand in nauwe samenwerking tussen de artistiek manager van het Muziekgebouw, Frank Veenstra, en de leden van het Storioni Trio.

Het Storioni Festival heeft zich de afgelopen jaren stevig gevestigd. Volle zalen en publiek dat reikhalzend uitkijkt naar de volgende editie waaraan een keur aan topmusici hun medewerking verleent. Coryfeeën als Menahem Pressler, Natalia Gutman, Jean-Yves Thibaudet en Nelly Miricioiu maakten acte de présence, evenals aanstormend jong talent.

De thuisbasis van het Storioni Festival is Eindhoven. Evenzo zijn Breda, Den Bosch, Tilburg en Helmond een podium voor het uiteenlopende concertprogramma. Deze culturele samenwerking biedt het publiek de gelegenheid in de naaste omgeving concerten van internationaal topniveau te beleven en te ontdekken.

Het Storioni Festival presenteert meer dan concerten alleen: Nederlandse componisten ontvangen compositieopdrachten en in de Storioni Academy zijn educatie-activiteiten ondergebracht. Zo levert het festival een bijdrage aan het nationale muziekklimaat en biedt het kansen aan de jonge generatie musici.

Wilt u het Storioni Festival steunen? Dan kan door een bedrag over te maken naar NL02RABO0153187948 t.n.v. Stichting Storioni Festival