PROGRAMMA / STORIONI FESTIVAL 2018

Storioni’s Grande Parade
ZA 20 JANStorioni’s Grande Parade Muziekgebouw Eindhoven | Alle Zalen & Foyers | 18.45 uur Storioni Café | 19.30 uur start concert | € 32,00

o.a. Nicolas Altstaedt cello, Vladimir Mendelssohn altviool, Storioni Trio, Alexander Lonquich piano

GROTE ZAAL / KLEINE ZAAL / FOYER
Beethoven – Romance cantabile – fluit, fagot, piano
Beethoven – Vioolromance
Britten – Cellosonate

Haydn – Celloconcert in C
Mendelssohn – Concert voor 2 piano’s in E
Rózsa – Tema con variazione – viool, cello & orkest
Enescu – Nocturne ville d’Averyenne
Bjarnason – Trio voor blazers ‘5 Chinese Poems’
Stein – ‘Fiddler on the Roof’ (arr. v.d. Musical)

Twee zalen en de foyer zijn er nodig voor dit muziekfestijn! Wie paraderen er vanavond? Omgeven door topmusici maakt Altstaedt zijn entree tijdens het Storioni Festival. Hij kiest Haydns bruisend jonge eerste celloconcert. Haydn schreef het vroeg in zijn carrière: het sprankelt, fonkelt, het is zo’n enorm levendig werk. Met als finale een ware vuurpijl, waarvan elke cellistische grootheid vindt: ik kan ‘m nóg sneller… De muziek van Miklos Rosza, waarvoor Altstaedt ook tekent, is bekender dan u denkt; zo componeerde de Hongaar de filmscore voor Ben Hur en Ivanhoe. En dan twee pianisten met Mendelssohns dubbelconcert – het sublieme werk van een destijds pas 14-jarig genie.

Bezoekersinformatie
De festivalavond start  in de DLL Grote Zaal, bij dit concert zijn alle concertbezoekers aanwezig. Daarna kiest u twee concerten die plaatsvinden in de 2e Foyer of de Kleine Zaal. Afsluitend is er een concert voor alle bezoekers in de DLL Grote Zaal. Er wordt voldoende tijd geboden om van het ene naar het andere concert te lopen.

In januari ’18 verschijnt op deze pagina de complete timetable.

18.45 UUR | STORIONI CAFE | GRATIS ENTREE
19.30 UUR | CONCERTEN: ALLE ZALEN & FOYERS