PROGRAMMA / STORIONI FESTIVAL 2017

Storioni @Sectie-C
DO 19 JANStorioni @Sectie-C Sectie-C | 20.00 uur | € 15 | dit concert heeft zit- & staplaatsen | adres: Daalakkersweg 4, Eindhoven | UITVERKOCHT

Storioni Trio, Twan van Bragt verteller Huig van den Hoofdakker video artist
Let op: het concert heeft zit- & staplaatsen en duurt ongeveer 45 minuten.

Componiste Genevieve Murphy (1988) en designer Lucas Maassen (1975) brengen een unieke versie van Le malade imaginaire (De ingebeelde zieke), de bekende komedie van Molière uit 1673. Hun fascinatie hiervoor is ontstaan uit het feit dat beiden een gehandicapte broer hebben, het fundament voor zowel de samenwerking als het eindresultaat van Le malade imaginaire.

De musici krijgen met bijzondere instrumenten een beperking alias ‘uitdaging’ opgelegd. Die handicaps bestaan uit vormgegeven ‘instrumenten’ die hen hinderen in hun spel. Genevieve Murphy: “We zien de musici worstelen met hun handicaps. De muziek lijdt eronder: die klinkt niet zoals zij zou moeten klinken. Maar dan horen we hoe de muziek zich begint aan te passen. Zij verandert als gevolg van de beperkingen, of misschien wel dankzij de beperkingen. De muziek die klinkt wordt mooi.” De makers ‘beperken’ ook zichzelf door in elkaars huid te kruipen: de designer componeert, de componist ontwerpt om zo tot een domeinoverschrijdend resultaat te komen, een integratie van muziek en design. De muziek van Genevieve Murphy wrodt afgewisseld met de originele dans- en toneelmuziek van Marc-Antoine Charpentier.

De wereldpremière van Le malade imaginaire wordt uitgevoerd door het Storioni Trio, in samenwerking met scenograaf en verteller Twan van Bragt. De première vindt plaats in Sectie-C, een voormalig fabrieksterrein in Eindhoven en dé ‘design hotspot’ van de stad. Meer informatie over Sectie-C.

Ben jij student aan Design Academy Eindhoven? Koop dan je kaartje voor dit concert met 50% korting! Toon je studentenpas aan de kassa of check het Design Academy intranet voor de actiecode.